Hoe is het met je boek?

De laatste tijd wordt deze vraag me regelmatig gesteld. Altijd door mensen die weten dat ik inmiddels een jaar of 2 bezig ben met het schrijven van een boek over fysiotherapeutische gespreksvoering. 

Ja, hoever is het? 

Nou het begint goed vorm te krijgen. Het boek bestaat uit 5 delen. Voor deel 1, 2 en 3 is inmiddels het moment van tekstredactie aangebroken. Inhoudelijk is het werk gedaan en een tekstredactrice gaat met de stofkam alle grammatica, spelling en schrijfstijl corrigeren. Heerlijk zo iemand want dat blijkt toch altijd weer nodig. Je bent blind voor je eigen missers. 

Deel 4 gaat binnenkort naar de redacteur die er meer inhoudelijk op gaat schieten, hetgeen overigens ook al is gedaan door een aantal mensen die als achterlezer participeren in dit project. Als de redacteur het stuk naar mij terugstuurt, verwerk ik zijn feedback en kan ook dit deel naar de tekstredactrice. 

Deel 5 tenslotte is een verantwoording. Allerlei achtergrondinformatie en wetenschappelijke gegevens om deel 1 tot en met 4 te onderbouwen. Dat is allemaal redelijk feitelijk waardoor de redactie hiervan gering zal zijn. 

Hoe is het schrijven van dit boek gegaan?

Nou, met vallen en opstaan! Dit project heeft plaatsgevonden naast mijn gewone werkzaamheden. Ik heb het meeste schrijfwerk gedaan in vakanties en in periodes dat ik het met lesgeven en het werken in de praktijk wat rustiger had. Lastige is daarbij dat als ik er een paar weken niet aan was toegekomen ik er helemaal uit was. Maar al met al ben ik er best trots op dat het gaat lukken. Hoe zal het zijn als ik straks het eerste exemplaar in mijn handen heb?

Hoe gaat het boek eigenlijk heten?

Tja, dat is heel gewoon, maar wel lekker duidelijk: fysiotherapeutische gespreksvoering. 

Wanneer ziet het boek het levenslicht?

Zoals het er nu uitziet, zal het in mei uitkomen. De exacte datum is nog niet bekend. Op deze site zal daar over worden gepubliceerd. En op de website van het boek zelf natuurlijk: www.fysiotherapeutische-gespreksvoering.nl 

Dit bericht is eerder gepubliceerd op de website ‘Fysiotherapeutische-gespreksvoering.nl

Reacties zijn gesloten.