Cursussen Fysiotherapie

Viaperspectief heeft een specifiek aanbod in cursussen fysiotherapie. Omdat veel van onze cursussen gaan over gespreksvoering, gedragsverandering en zelfmanagement hebben we de ‘Gespreksacademie’ opgericht. In deze academie zijn alle cursussen die wij rond communicatie aanbieden gebundeld.

de ‘Gespreksacademie®’

In ieder paramedisch en medisch beroep voeren professionals dagelijks gesprekken. De cursussen uit onze open-inschrijvingen zijn gericht op paramedici zoals fysiotherapeuten, oefentherapeuten, diëtisten, logopedisten en ergotherapeuten. Al deze cursussen zijn ook geaccrediteerd. 

In de ‘Gespreksacademie’ kunt u momenteel ondermeer volgen:

In 2019 zal Viaperspectief zijn aanbod in de ‘Gespreksacademie’ flink uitbreiden. Zo kunt u in de loop van 2019 bij ons volgen:

Samen met experts uit het veld van de zorg en onderwijs ontwikkelen we deze interessante en nieuwe opleidingen waarbij ‘het gesprek’ met de patiënt centraal staat. Al deze cursussen zullen uiteraard geaccrediteerd worden voor paramedici. Kijk op de desbetreffende cursuspagina’s voor meer informatie.

Overige cursussen

Ook sinds 2019 in het programma een cursus over leefstijlcoaching. Sinds 1 januari 2019 is leefstijlcoaching voor specifieke groepen mensen beschikbaar vanuit de basisverzekering. Speciaal voor fysio- en oefentherapeuten hebben we daarom een cursusprogramma ontwikkeld:

In de loop van 2020 ontwikkelen we verschillende nieuwe cursussen die allemaal in de loop van 2020 ‘live’ gaan. Denk aan bijzondere cursussen voor (manueel/sport/bekken) fysiotherapeuten die werken met patienten met pijn klachten: zoals ACT, werken met ziektepercepties, exposure technieken en meer. Daarnaast komen er nieuwe (verdiepende) cursussen op het gebied van leefstijl en de GLI.

Een zeer interessante cursus voor manueeltherapeuten, bekkenfysiotherapeuten en sportfysiotherapeuten:

Incompany

Bovenstaande cursussen zijn ook als zogenaamde incompany cursus beschikbaar. Een incompany cursus is interessant als meerdere professionals, van bijvoorbeeld een zorggroep of praktijk, dezelfde cursus willen volgen. U volgt de cursus dan bijvoorbeeld in uw eigen instelling: lokatie en catering worden dan door uzelf geregeld. De cursussen Motiverende gespreksvoering zijn ook voor een multi-disciplinaire groep geschikt omdat zowel de tweedaagse als de driedaagse cursus zijn geaccrediteerd voor ADAP, KNGF en Keurmerk. Vanaf een groepsgrootte van 6 á 7 personen is een incompany cursus te overwegen.

Lezingen en workshops

Naast cursussen en trainingen verzorgt Viaperspectief ook workshops en lezingen, ondermeer bij RGF-en. Het aanbod is lezingen en workshops fysiotherapie
gericht op fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals en de thema’s zijn gedrag en motivatie, gespreksvoering, shared decision making en (chronische) pijn.

Kijk verder op de pagina over de lezingen en workshops van VIAPERSPECTIEF.

Maatwerk trajecten

Ook voor maatwerktrajecten/cursussen kunt u bij Viaperspectief terecht. Voor diverse fysiotherapie Master opleidingen zijn maatwerk trajecten ontwikkeld rond thema’s als zelfmanagement, gespreksvoering, pijn en educatie, psychologie en persoonlijke ontwikkeling. Ook voor keten-organisaties is dit met succes en naar tevredenheid gedaan.