Aanvullende Module Motiverende Gespreksvoering

De Gespreksacademie®

Als je bent aangesloten bij Chronisch Zorgnet ben je ongetwijfeld bekend met de eis van Chronisch Zorgnet dat een driedaagse cursus Motiverende gespreksvoering verplicht is. Mogelijk heb je eerder een tweedaagse cursus gevolgd, en mis je dus deze derde dag? Dan is deze aanvullende module motiverende gespreksvoering iets voor jou.

We kunnen je 1 of 2 cursusdagen aanbieden. We bepalen samen met jou wat het beste is om te doen in jouw situatie. Je kunt dan aanhaken bij één van onze bestaande driedaagse cursussen en volgt dan dat deel dat voor jou wenselijk is.

De cursus bestaat uit een combinatie van korte theoretische inleidingen, demonstraties, videoanalyses, rollenspel, discussie, simulatie, praktijksituaties en korte oefeningen. Je oefent veel met elkaar. Vind je oefenen voor de groep spannend of heb je slechte ervaringen hiermee? Geen probleem, je kunt gewoon even ‘passen’, voel je niet bezwaard!

Nog even de belangrijkste zaken op een rijtje van deze aanvullende module Motiverende Gespreksvoering

  • 1 of 2 inspirerende, interactieve en leerzame cursusdagen
  • resultaat: je bent in staat de belangrijkste concepten, strategieën en vaardigheden uit de Motiverende gespreksvoering die jou helpen je cliënten beter te motiveren toe te passen en je kunt mensen effectief begeleiden in verandering van gedrag. En, je kunt de driedaagse verplichting in jouw portfolio van Chronisch Zorgnet afvinken!
  • voorwaarde voor deelname: paramedische HBO opleiding.
  • cursuslocatie: Driebergen (goed bereikbaar met auto -gratis parkeren- en trein!)
  • groepsgrootte: Minimaal 9 en maximaal 15 deelnemers
  • trainers zijn lid van MINT: Vincent Kortleve of Matijs van den Eijnden.
  • investering: € 295,- voor 1 dag, € 545,- voor 2 dagen incl. materialen, koffie/thee en lunch/diner (geen bijkomende kosten en 0% btw!)
  • accreditatie: 8 punten voor 1 dag, 20 punten voor 2 dagen (KNGF/Keurmerk)
  • Claudicationet / ChronischZorgnet: erkenning voor fase wit en blauw


Docenten/trainers

Vincent Kortleve is oprichter van Viaperspectief en de Gespreksacademie. Hij is fysiotherapeut en MA Psychologie. Hij werkt vanuit een enorme passie voor het thema gespreksvoering en gedragsverandering. ‘Als wij beter communiceren, helpen we onze patiënten en cliënten effectiever te veranderen en gezond te worden of te blijven’. Vincent is gecertificeerd MINT-trainer motiverende gespreksvoering en lid van MINT Inc.

Matijs van den Eijnden

Matijs van den Eijnden is een gedreven en enthousiast trainer. Hij is van origine fysiotherapeut en werkzaam op een bachelor opleiding Fysiotherapie. Gespreksvoering is voor hem de basis van alle paramedische en medische beroepen! Hij heeft naast gespreksvoering een passie voor didaktiek; altijd bezig met het zoeken naar de meest effectieve manier om jou meer te laten leren. Hij is lid van MINT Inc.