Matijs van den Eijnden

Matijs is trainer/docent, fysiotherapeut en manueel therapeut. Hij is getrouwd en de trotse ‘eigenaar’ van drie stoere jongens.
Enthousiasmeren is zijn natuurlijke aard; hij ziet het als een uitdaging om iedereen mee te krijgen, zonder dat iemand zich gedwongen voelt.

Sinds 2000 is Matijs fysiotherapeut. Toenmalige docenten gaven hem al te kennen dat het docentschap hem wel zou liggen. In 2004 gaf hij daar gehoor aan; naast zijn eigen praktijk in Ridderkerk begon hij als docent aan de bacheloropleiding fysiotherapie van de Hogeschool Rotterdam. Een ideale combinatie van kennis en kunde toepassen, overbrengen én paraat houden. Uit die tijd dateert ook het contact tussen Vincent Kortleve en Matijs.

De focus van Matijs in het onderwijs op de bachelor in Rotterdam is (fysiotherapeutische) communicatie en gedragsverandering.

Vincent en Matijs delen hun passie voor kwalitatief hoogstaand onderwijs en persoonlijk leren en…. voor het wielrennen.

Matijs van den Eijnden op de fiets

In 2010 behaalde Matijs zijn Master Manuele therapie, en kort daarna begon hij met het geven van trainingen aan collegae bij diverse bij- en nascholingsaanbieders. Dit doet hij op de voor hem kenmerkende manier; met volle overgave, enthousiast, motiverend en met respect voor alle deelnemers.

Veruit de meeste trainingen verzorgt hij rondom de thema’s gedrag(sverandering), leefstijl, communicatie en motiverende gespreksvoering.
Hij is lid van het internationale netwerk van trainers motiverende gespreksvoering MINT.

Naast het verzorgen van cursussen en trainingen schept ook het ontwikkelen van cursussen en opleidingen Matijs voldoening.
Veel lastige thema’s weet hij in compact, doelgericht en vernieuwend onderwijs neer te zetten. Interactie en ‘zelf aan de slag moeten’ zijn dan een must.
En zeg nou eerlijk: dan leert iedereen toch het meest?

Op de pagina ‘Anderen over …’ lees je de ervaringen van cursisten en opdrachtgevers over de cursussen die Matijs verzorgt bij Viaperspectief. Zoals de ‘verkorte opleiding tot leefstijlcoach‘, de vervolgtraining ‘motiverende gespreksvoering’ en de verdiepingscursus ‘Gedragsverandering 2.0’.