Over Viaperspectief

Vincent Kortleve

Viaperspectief is het bedrijf van Vincent Kortleve. Hij is getrouwd en vader van drie prachtige dochters. ‘Empowering healthcare professionals’ is de missie die hij heeft met Viaperspectief.

Vincent KortleveVincent Kortleve is zijn loopbaan gestart als fysiotherapeut. Al snel merkte hij dat doceren hem lag en hem de noodzakelijke frisheid in zijn vak deed behouden. Hij is dan ook ruim 17 jaar als docent/trainer/coach werkzaam geweest op een fysiotherapie bachelor opleiding.
Sinds negentien jaar is hij als docent/trainer werkzaam in het post-HBO onderwijs. Zo verzorgt(de) hij trainingen en cursussen voor Nexus, Scholing-Randstadwest, Claudicationet, het Nederlands Paramedisch Instituut, diverse RGF-en, Hogeschool van Utrecht, Fys’optima, SOMTUniversity, Avans+, Hogeschool Leiden en de Hogeschool Rotterdam in ondermeer (fysiotherapeutische) gespreksvoering. Ook verzorgt hij cursussen voor fysiotherapeuten in eigen beheer met open inschrijving. Tevens geeft hij workshops en lezingen over gespreksvoering, zelfmanagement en chronische pijn. Sinds geruime tijd is hij ook betrokken bij diverse master opleidingen in de fysiotherapie.

Hij is tevens manueel therapeut en sinds 2004 ‘Master of Arts Psychology’. In deze studie bouwde hij zijn kennis en vaardigheden met betrekking tot het Fysiotherapeutische gespreksvoeringmenselijk gedrag en met betrekking tot (psychologische) gespreksvoering uit. Hij sloot deze studie af met de thesis De kracht van communicatie in de fysiotherapie (klik op de titel om zijn thesis te downloaden, ongeveer 1 Mb). In 2016 is zijn boek uitgekomen: ‘Fysiotherapeutische gespreksvoering‘. Een boek dat fysiotherapeuten in opleiding en werkzame fysiotherapeuten wil helpen in het voeren van een effectief en professioneel gesprek. Via de website www.fysiotherapeutische-gespreksvoering.nl kun je er meer over lezen en het boek ook bestellen.
Hij werkt als specialist op het gebied van persisterende (chronische) pijn in een eerstelijns praktijk in Odijk (fysiotherapeut/manueel therapeut).

Met Viaperspectief richt hij zich op fysiotherapeuten en andere (para)medici en hun professionele en persoonlijke groei. Middels cursussen/training en coaching probeert hij fysiotherapeuten te ondersteunen in hun beroep. “Fysiotherapie is een ambacht. Niet een verzameling rollen en daarbij horende taken. Als fysiotherapeut ben je zelf één van de belangrijkste instrumenten. En zoals bij ieder ‘stuk gereedschap’ is onderhoud van het grootste belang om te zorgen dat alles goed blijft werken. Dus professionele en persoonlijke ontwikkeling is voor een fysiotherapeut essentieel! Het vak vraagt continu leren, immers de fysiotherapeutische vakkennis is in beweging.”

Vincent is als docent CRKBO geregistreerd. Hij is lid van het Motivational Interviewing Network of Trainers, MINT. Bekijk ook zijn profiel op Linkedin en volg hem op Twitter: Ook kun je alles over fysiotherapeutische communicatie volgen op zijn blog: The Physio Communicator.

Op de pagina ‘Anderen over …’ lees je de ervaringen van cursisten en opdrachtgevers over de cursussen en trainingen van Viaperspectief.

Vincent is een enthousiast wielrenner; een bezigheid die hem inspireert en (tijdens trainingen bijvoorbeeld) op goede ideëen brengt. Op deze video beklimt hij samen met enkele anderen de Mont Ventoux.