Reviews

Onze cursussen zijn in de loop der jaren door velen gevolgd. Sinds het najaar 2019 kunnen deelnemers na het volgen van een cursus een review schrijven. Deze lees je hieronder.

Wat anderen vonden van…

de juiste vragen stellen

Fijn om te leren welke vragen je kunt stellen waardoor je cliënt zelf een oplossing zoekt voor zijn ongewenste gedrag.

Veilige omgeving om vragen te stellen en te leren

De cursusdagen boden voldoende mogelijkheid en veiligheid tot vragen stellen/leren

3 daagse cursus motiverende gespreksvoering

Erg enthousiast over de cursus en de docent. Leuke interactieve werk- en leervormen gericht op de praktijk!

Met minder energie en frustratie motiveren!

Ik heb ervaren hoe duidelijk het is dat je valkuilen hebt waar je steeds weer in valt. En hoe je met minder energie/frustratie iemand beter kunt motiveren tot gezond bewegen.

Veel geleerd over voeding

Het voedingsdeel was het meest inspirerend, omdat ik daar het minst van wist. Het was een totaal plaatje waar je goed mee aan de gang kunt. Dat er hierna verdieping nodig is kan ik mij goed voorstellen.

by Eddy de Vink (manueeltherapeut) on Basiscursus gecombineerde leefstijlinterventie GLI
Omdenken van totaal naar lokaal denken

Gecombineerde Leeftstijl Interventie het OMDENKEN van lokaal naar totaal DENKEN!

by Jurgen Meijer (fysiotherapeut) on Basiscursus gecombineerde leefstijlinterventie GLI
Gedrag en motivatie belangrijkste aspecten

Voor mij zijn gedrag en motivatie de belangrijkste aspecten. De andere onderdelen, zoals voeding slaap en ontspanning, zijn best technisch en specifiek en voor mij meer harde kennisonderdelen. Deze zijn uiteraard ook belangrijk, maar voor mij ligt daar niet de uitdaging in de praktijk. De gespreksvoering, dus meer de de soft skills, is voor mij in deze cursus belangrijk geweest komt te oefenen en inzicht in te krijgen in welke tools ik kan gebruiken om gedrag en motivatie in beeld te krijgen en te beïnvloeden waar nodig.

Ook online super goed geregeld!

Toepassing d.m.v. oefeningen, helemaal omdat het online was. Dan is het wel fijn om zelf bezig te zijn en niet alleen te luisteren en te kijken naar je scherm. Super goed geregeld, ook online!

Praktijkvaardigheden

Praktijkvaardigheden m.b.t. gesprekstechnieken werden geoefend tijdens de cursus. Een en ander ging in een veilige, prettige omgeving met leuke collega's en een goede docent.

by Karin Smit (fysiotherapeut) on 3 daagse Motiverende gespreksvoering
Geleerde technieken zijn een verrijking!

De geleerde technieken zijn niet alleen in mijn werk goed te gebruiken, maar ook in mijn privé leven een verrijking.

by Arie Holdijk (fysiotherapeut) on 3 daagse Motiverende gespreksvoering
Veel oefenen in een ontspannen sfeer

De cursus biedt ruime mogelijkheden om te oefenen met de stof in een ontspannen sfeer.

Integrale aanpak

Alle onderdelen waren interessant en waardevol, niet los van elkaar te zien en uitstekend als integrale aanpak gepresenteerd.

Nieuwe kijk op communiceren

De cursus geeft een nieuwe kijk op communiceren, het daagt mij uit om tijdens een gesprek op een andere manier vragen te stellen en reflectie te geven. Na de cursus sta je nog maar aan het begin, oefenen en onhandige vragen stellen hoort er ook bij.

by Françoise Jaymond (Fysiotherapeut) on 2 daagse Motiverende gespreksvoering
Bekwame docent en een prettige sfeer

De docent is zeer bekwaam, goede afwisseling tussen theorie en oefeningen waardoor je het gelijk in de praktijk kan toepassen. Daarnaast een prettige sfeer tijdens de cursus.

by Lucien van Hattum (fysiotherapeut) on Basiscursus gecombineerde leefstijlinterventie GLI
leerzaam en ontspannen cursus

Heel leerzaam vond ik het gedeelte over motiverende gespreksvoering en de cursusdag over de voeding. Alles is direct toepasbaar in de praktijk. De cursus wordt in een ontspannen sfeer gegeven.

Veel nieuws geleerd

De cursus had ik al eens gevolgd, toen ik net ging werken. Ik kreeg toen het idee dat je dit na een cursus wel kan. Bij deze cursus werd uitgelegd dat je dit niet in 1x onder de knie hebt, maar dat het een vaardigheid is die je in de loop van de tijd verder gaat ontwikkelen. Dit geeft vertrouwen. Door het oefenen per onderdeel, kreeg je telkens een deel van de gehele vaardigheid wat uitgelicht werd. Oefenen in kleine groepjes, geen casussen uitspreken voor een grote groep.

by Jeffrey Grinwis (fysiotherapeut) on 2 daagse Motiverende gespreksvoering
Gebruik de juiste woorden voor gedragsverandering

Het gebruik van de juiste woorden in een goede volgorde. Verdiepende betekenis waarom we wat vragen en met welk beoogd resultaat. Motiveren tot gedragsverandering. Gedrag ontlokken waarvan de cliënt op voorhand al wel van wist dat het hem goed zou doen, maar kennelijk zelf niet gelukt is om te veranderen.

Prettig open docent!

Prettig open docent, kennis van zaken. Biedt je vertrouwen, opbouwend in feedback.

Op een prettige manier veel geleerd!

Veel geleerd van de onderdelen "motiverende gespreksvoering en gedragsverandering" die niet alleen leefstijl begeleidend maar ook algemeen heel praktisch zijn. De items stress, ontspanning en slaap waren erg verhelderend, evenzo de dag over voeding. Er werd op een hele fijne en enthousiaste manier lesgegeven door beide docenten.

Interactief en praktisch

De manier waarop de lessen werden gegeven, interactief, veilig en leren met praktische voorbeelden.

Pagina 1 van 5:
«
 
 
1
2
3
4
5
 
»
 

Wil je zelf een review uitbrengen op één van onze cursussen?

Dat zouden we heel erg waarderen! Ga dan naar de pagina (op deze site) van de cursus die je hebt gevolgd. In de rechter zijbalk van die pagina vind je een blok met enkele reviews van die specifieke cursus. Klik op de button (‘schrijf je eigen review’) en laat ons, en anderen, weten wat je van de cursus vond: wat je geleerd hebt, wat je eye-openers waren, welke tips je ons geeft om de cursus verder te verbeteren en wat het heeft betekend voor jouw professionele leven. Alvast heel erg bedankt!

Overigens: als je niet wilt dat jouw naam wordt gepubliceerd bij je review vul dan gewoon ‘anoniem’ in. Je emailadres gebruiken we alleen om te verifiëren dat je geen hacker bent….

Reacties zijn gesloten.