Vincent Kortleve

Viaperspectief is het bedrijf van Vincent Kortleve. Hij is getrouwd en vader van drie prachtige dochters. Vincent Kortleve is zijn loopbaan gestart als fysiotherapeut. Al snel merkte hij dat doceren hem lag en hem de noodzakelijke frisheid in zijn vak deed behouden. Hij is dan ook ruim 17 jaar als docent/trainer/coach werkzaam geweest op een fysiotherapie bachelor opleiding.
Vincent Kortleve Sinds 1998 is hij als docent/trainer werkzaam in het post-HBO onderwijs. Zo verzorgt(de) hij trainingen en cursussen voor Scholing-Randstadwest, Claudicationet, het Nederlands Paramedisch Instituut, Nexus, Smarteducation BE, diverse RGF-en, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Fys’optima, SOMTUniversity, Avans+, Hogeschool Leiden en de Hogeschool Rotterdam in ondermeer (fysiotherapeutische) gespreksvoering. Hij is gastdocent aan de Universiteit Leuven (België). Ook verzorgt hij cursussen voor fysiotherapeuten in eigen beheer met open inschrijving. Tevens geeft hij workshops en lezingen over gespreksvoering, zelfmanagement en chronische pijn. Sinds geruime tijd is hij ook betrokken bij diverse master opleidingen in de fysiotherapie in Nederland.

Vincent is manueel therapeut en sinds 2004 ‘Master of Arts Psychology’. In deze studie bouwde hij zijn kennis en vaardigheden met betrekking tot het Fysiotherapeutische gespreksvoeringmenselijk gedrag en met betrekking tot (psychologische) gespreksvoering uit. Hij sloot deze studie af met de thesis De kracht van communicatie in de fysiotherapie (klik op de titel om zijn thesis te downloaden, ongeveer 1 Mb). In 2016 is zijn boek uitgekomen: ‘Fysiotherapeutische gespreksvoering‘. Een boek dat fysiotherapeuten in opleiding en werkzame fysiotherapeuten wil helpen in het voeren van een effectief en professioneel gesprek. Via de website www.fysiotherapeutische-gespreksvoering.nl kun je er meer over lezen en het boek ook bestellen.
Hij werkt als specialist op het gebied van persisterende (chronische) pijn bij Gezondheidscentrum Rijsenburg in Driebergen (fysiotherapeut/manueel therapeut).

Met Viaperspectief richt hij zich op fysiotherapeuten en andere (para)medici en hun professionele en persoonlijke groei. Middels cursussen/training en coaching probeert hij fysiotherapeuten te ondersteunen in hun beroep. “Fysiotherapie is een ambacht. Niet een verzameling rollen en daarbij horende taken. Als fysiotherapeut ben je zelf één van de belangrijkste instrumenten. En zoals bij ieder ‘stuk gereedschap’ is onderhoud van het grootste belang om te zorgen dat alles goed blijft werken. Dus professionele en persoonlijke ontwikkeling is voor een fysiotherapeut essentieel! Het vak vraagt continu leren, immers de fysiotherapeutische vakkennis is in beweging.”

Vincent is als docent CRKBO geregistreerd. Hij is lid van het Motivational Interviewing Network of Trainers, MINT. Tevens is hij MINT-gecertificeerd trainer Motivational Interviewing. Bekijk ook zijn profiel op Linkedin en volg hem op Twitter: Ook kun je alles over fysiotherapeutische communicatie volgen op zijn blog: The Physio Communicator.

Op de pagina ‘Anderen over …’ lees je de ervaringen van cursisten en opdrachtgevers over de cursussen en trainingen van Viaperspectief.

Vincent is een enthousiast wielrenner; een bezigheid die hem inspireert en (tijdens trainingen bijvoorbeeld) op goede ideëen brengt. Op deze video beklimt hij samen met enkele anderen de Mont Ventoux.