Prof. dr. Wim Dankaerts

Wim Dankaerts is fysiotherapeut / kinesitherapeut, expert op het gebied van chronische pijn en professor aan de Katholieke universiteit Leuven.

Prof_Wim_Dankaerts_cognitive_functional_therapy
Wim Dankaerts

Hij promoveerde aan de Curtin University in Australië in 2005. Tijdens zijn doctoraatsstudies was hij docent aan het prestigieuze ‘Professional Masters in Musculoskeletal Physiotherapy-programma’ aan de Curtin University of Technology, Perth WA. Hij publiceerde tal van artikelen op het gebied van (aanhoudende) pijn en bewegen.

Wim Dankaerts is gecertificeerd CFT trainer. CFT staat voor Cognitive functional therapy. Hij maakt sinds 2001 onderdeel uit van de onderzoeksgroep die CFT ontwikkelde. Deze onderzoeksgroep wordt geleid door Peter O’Sullivan; ook Kjartan Vibe Fersum, JP Caneiro en Mary O’Keefe maken hier deel vanuit.

Ook de ervaring van Dankaerts in het behandelen en begeleiden van patienten met complexe en aanhoudende pijnklachten is enorm. Hij behandelt wekelijks patiënten met aanhoudende pijnklachten in een privépraktijk in Tienen.

Zijn drukke agenda laat het helaas maar beperkt toe om buiten België te doceren. Gelukkig komt hij voor Viaperspectief regelmatig naar Nederland. Hij doceert meerdere malen per jaar de ‘cursus Cognitive Functional Therapy – CFT’

Prof. dr. Wim Dankaerts