Jeroen Nieuwenhof

Jeroen Nieuwenhof is psychosomatisch fysiotherapeut, coach en ACT- en mindfulness trainer. Hij verzorgt bij Viaperspectief de cursus Acceptance & commitment therapy – ACT.

Jeroen_Nieuwenhof_MSc_ACT-docent_Viaperspectief

Jeroen werkt als psychosomatisch fysiotherapeut in Voorschoten en regio Den Haag. Zijn ervaring uit de praktijk brengt hij volop in tijdens zijn cursussen.
Zijn stijl van werken, zowel met patiënten als tijdens cursussen, is betrokken en compassievol, met diepgang en humor en vooral ervaringsgericht en praktisch.

Als psychosomatisch fysiotherapeut is hij sterk geïnspireerd door Daniel Siegel. Siegel is bekend geworden vanwege zijn Mindsight-concept waarin hij de samenwerking tussen lichaam en geest vanuit neurowetenschappelijk oogpunt beschreven heeft. Een enorm boeiende materie waar Jeroen niet op ‘uitgestudeerd’ raakt!

Jeroen: “Ik ben nieuwsgierig naar wat ieder uniek mens beweegt vanuit zijn of haar context. Het is mijn passie om mensen te inspireren en letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen om zo bij te dragen aan hun ontwikkeling. Mensen waarderen mijn empathische en luisterende vermogen waardoor ze zich snel veilig en vertrouwd voelen.”

Als docent heeft Jeroen veel ervaring opgedaan in zijn rol als docent op de Hogeschool Utrecht master psychosomatische fysiotherapie. Een kritische en stimulerende context om te groeien als docent/trainer.

Recente publicaties, presentaties en trainingen

  • Gastdocent HU master volgens de psychosomatiek – Acceptance and Commitment Therapy, Mindfulness, Mindfulness en neuroplasticiteit, Slapeloosheid, module SOLK bij jongeren en adolescenten: Mindful communiceren – 2018 – heden
  • Gastdocent Women’s Health Academy – Opleiding tot Floor-Fysio – College stressmanagement peripartum / College stressmanagement perimenopauzaal – februari 2020 – heden
  • Zelfcompassie en pijncoping bij patiënten met chronische musculoskeletale pijn, Nieuwenhof J, de Jong A, Kruitwagen C, FysioPraxis juli 2018
  • Effectiviteit van ACT op de kwaliteit van leven bij patiënten met chronische musculoskeletale pijn, Beker E, Nieuwenhof J, Hagen A, FysioPraxis februari 2017
  • Spreker op het IBS congres met het thema “Mindsight”. 2018
  • Gastdocent LUMC, HAIOS, SOLK en de samenwerking tussen huisartsen en de psychosomatisch fysiotherapeut, oktober 2018
  • Spreker op symposium psychosomatische fysiotherapie: gedrag in uitvoering. Thema: Mindsight, november 2018
Average rating:  
 0 reviews