Herintreder | Fysiotherapeut

herintreden in de fysiotherapie
Fysiotherapie

Als je als fysiotherapeut na een aantal jaren weer aan de slag wilt in de fysiotherapie moet je de nodige moeite doen om weer ‘aan de bak’ te komen. Allereerst natuurlijk de eisen voor het BIG-register en het CKR (centraal kwaliteits register). Maar daarnaast natuurlijk het weer opbouwen van een netwerk binnen de fysiotherapie zodat je meer kans maakt op een betaalde baan. Verder kiezen sommigen ervoor om eerst ervaring op te doen in een werkervarings plaats; een soort stage. Al met al veel geregel en uitzoeken. Hieronder enige informatie voor u als herintreder op een rijtje

BIG en CKR

Iedere in Nederland werkende fysiotherapeut moet geregistreerd staan in het BIG-register wil hij/ij als fysiotherapeut zijn/haar beroep uit kunnen voeren. Als u uw diploma in Nederland heeft behaald kunt u zich in principe inschrijven in het BIG register. Als u uw diploma in het buitenland hebt behaald dan zijn er veelal allerlei voorwaarden aan registratie verbonden. De website van het BIG register helpt u hierin verder.
Naast het BIG-register is er het Kwaliteitsregister Fysiotherapie. Dit register is door het KNGF opgezet. Alle fysiotherapeuten die voldoen aan een aantal eisen staan in dit register vermeld.
Ten slotte kent het Kwaliteitsregister Fysiotherapie zogenaamde deelregisters waarin fysiotherapeuten die een erkende specialisatie hebben staan geregistreerd. Zo zijn er deelregisters voor ondermeer manueel therapeuten, kinderfysiotherapeuten en bekkentherapeuten.

Uw herintreden in de fysiotherapie

Om weer aan het werk te gaan is het soms noodzakelijk eerst enige werkervaring op te doen in de setting waar u graag zou willen werken. Maak zelf direct contact met een mogelijk ‘stage-plaats’ en oriënteer u goed in welke setting u vooral weer actief wilt zijn. Verder is het natuurlijk nodig scholing te volgen; het aanbod is groot. Viaperspectief is tevens scholingsaanbieder.

Reacties zijn gesloten.