Erkenning GLI programma’s bekend

Eind 2018 is bekend gemaakt welke GLI programma’s, programma’s voor de zogenaamde gecombineerde leefstijl interventie, erkenning hebben verkregen door het RIVM en het Zorginstituut. Het gaat om de programma’s CooL, SLIMMER en De Beweegkuur. Erkenning houdt in dit geval in dat het RIVM aangeeft dat de effectiviteit van deze programma’s voldoende is om door zorgverzekeraars vergoed te gaan worden. De zorgverzekeraar zal vervolgens aangeven welke van deze programma’s zij willen vergoeden (en door wie uitgevoerd) en contracteren.

Voor de uitvoering van de GLI’s is structureel € 9 miljoen gereserveerd in de jaren vanaf 2020. In het eerste jaar is dit € 6,5 miljoen. In dit artikel meer informatie over deze programma’s.

Erkenning GLI voor CooL, SLIMMER en de Beweegkuur

Alhoewel alle drie de genoemde programma’s 2 jaar duren en veel overeenkomsten hebben zijn er ook verschillen. Daarom hebben we de verschillende programma’s wat uitgebreider beschreven en de belangrijkste kenmerken ervan op een rijtje gezet (klik erop en je leest er meer over):

Helaas mag je niet zomaar een dergelijk programma gaan toepassen. Je hebt er een licentie voor nodig. Op bovenstaande pagina’s lees je hier ook meer over (klik op het programma van je keuze in de opsommming hierboven). De licenties zijn er om het programma en een goede toepassing ervan min of meer te beschermen en ook om de programma’s verder te ontwikkelen.

Opleiding tot leefstijlcoach

Als fysio- of oefentherapeut is het mogelijk een GLI te gaan aanbieden. Hiervoor zijn aanvullende competenties nodig, deze staan los van de licentie van de interventies. Volg onze scholingspagina ‘opleiding leefstijlcoach‘ om hiervan op de hoogte te blijven of schrijf in op de speciale GLI nieuwsbrief, dan brengen we je bij nieuws automatisch op de hoogte.

Schrijf in en we houden je op de hoogte van de cursus leefstijlcoaching voor fysiotherapeuten/oefentherapeuten

* indicates required


Nadat u zich via bovenstaand ofrmulier heeft ingeschreven ontvangt u binnen enkele minuten een email met een link om uw inschrijving te bevestigen. Ontvangt u dit niet stuurt u ons dan nog even een bericht via ons algemene contactformulier

Reacties zijn gesloten.