Eerste fysiotherapeuten via verkort traject gecertificeerd tot leefstijlcoach

De afgelopen weken rondde de eerste cursisten de ‘basiscursus gecombineerde leefstijl interventie GLI’ van Viaperspectief af. Hiermee zijn zij de eerste fysiotherapeuten in Nederland die via een verkort cursustraject werden opgeleid tot leefstijlcoach. Zij kunnen nu de zgn. GLI uitvoeren én declareren omdat zij, na het behalen van het cursuscertificaat, in Vektis worden ingeschreven als leefstijlcoach.

De cursisten volgden de intensieve vierdaagse cursus. Het programma werd dit voorjaar ontwikkeld door onder meer Matijs van den Eijnden en Vincent Kortleve. Na erkenning door het KNGF en SKF in april van dit jaar als officieel opleidingsprogramma zijn de eerste groepen gestart.

eerste_leefstijlcoaches_fysiotherapeuten_Viaperspectief

In deze cursus ontwikkelden de cursisten competenties in het analyseren en adviseren op het gebied van slaap, voeding, stress en ontspanning. Hoofddocent Matijs: ‘Het is een mooi en afwisselend cursustraject geworden.
Een uitstekende voorbereiding om cliënten te gaan begeleiden die kampen met overgewicht en die geïndiceerd zijn voor het volgen van een leefstijlinterventie’.

Interesse om leefstijlcoach te worden? Lees dan verder op de cursuspagina.

Reacties zijn gesloten.