Verdiepingscursus Voeding en leefstijl

Ben je werkzaam als leefstijlcoach en help je mensen met gewichtsreductie? Vallen niet al je cliënten af? Frustreert het je dat het niet lukt om iedereen succesvol te helpen met zijn/haar gewichtsprobleem? Volg dan de ééndaagse cursus:

Helpt mijn cliënt valt niet af!

In deze cursus leer je meer over voeding en afvallen als het allemaal even niet zo vlot. Je leert:

  • meet- en weegresultaten diepgaander analyseren en gebruiken dan dat je nu doet (hier is veel te ‘halen’)
  • eetgedrag analyseren (zoals emotie- of impuls eten)
  • op eetstoornissen te screenen
  • de belemmerende rol van rituelen en gewoonten en hoe je die juist kunt benutten
  • de omgeving en hoe daar mee om te gaan
  • genetische, medische en hormonale oorzaken van niet-afvallen (in het kort)
  • diepgaandere kennis en inzicht om een dagmenu samen te stellen

Wat mag je van deze cursus verwachten?

Momenteel ontwikkelen we deze cursus. Behalve de thema’s van het programma, die je hierboven kunt lezen, zijn de volgende zaken bekend:

  • Een inspirerende, praktische en intensieve cursusdag
  • Resultaat: je kent de belangrijkste oorzaken waarom je cliënten niet afvallen en weet wat je hieraan kunt doen
  • Voorwaarde voor deelname: je hebt, bij voorkeur, een basiscursus GLI afgerond en bent fysio-/oefentherapeut
  • Datum: 28 januari 2021, 9.00 – 17.00 uur 
  • Cursuslocatie: Driebergen, Vergaderboerderij ‘Champ Aubert’
  • Groepsgrootte: Minimaal 12 en maximaal 21 deelnemers
  • Investering: € 235,- incl. syllabus, koffie/thee, lunch/diner
  • Accreditatie: wordt aangevraagd bij KNGF / Keurmerk / Claudicationet/ChronischZorgnet.


Docent/trainer

Docent van de verdiepingscursus voeding is Nanna van den Nieuwendijk, voedingsconsulent en docent/trainer
Nanna van den Nieuwendijk

De cursus wordt verzorgd door Nanna van den Nieuwendijk, voedingsconsulent en docent/trainer. Als consulente heeft ze jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met gewichtsproblematiek. Tegenwoordig is ze voornamelijk actief in scholingen en bij het ondersteunen van bedrijven die hun werknemers willen stimuleren meer op hun gezondheid (=voeding) te letten. Ze verzorgt productontwikkeling, consultancy, kookworkshops en trainingen.


Accreditatie & prijs
Voor deze eendaagse cursus is jouw investering € 235,-. Voor dit bedrag krijg je:
• Praktische, interactieve en leerzame cursusdag op maat.
• Accreditatie punten: aangevraagd voor KNGF (kwaliteitsdeel), Keurmerk, Claudicationet / ChronischZorgnet. Vrijstellingen zijn niet mogelijk.
• Complete verzorging met een heerlijke lunch.
• Geen bijkomende kosten, 0% btw.
Planning & lokatie
Op de volgende data kun je de cursus volgen:
• 28 januari 2021, 09:00 – 17.00 uur.

Je bent te gast in vergaderboerderij ‘Champ Aubert’ in Driebergen, een monumentale boerderij uit de tijd van Napoleon. Centraal in het land gelegen en goed bereikbaar met auto of openbaar vervoer.
Adres: Boterbloem 1, Driebergen.

Overige bijzonderheden
De cursus vraagt in totaal 10 uur van jouw tijd. Een voorbereidingsopdracht maakt deel uit van de cursus. De inhoud van de cursus wordt niet getoetst; je gaat er mee aan de slag zoals je zelf graag wilt.

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging van inschrijving. Zodra je deze email van ons hebt ontvangen is je aanmelding definitief.