Verdiepingscursus Motiverende gespreksvoering

Veel van onze vaardigheden en kennis zakt na verloop van tijd wat weg. Zo is het mogelijk ook met uw vaardigheden motiverende gespreksvoering. Mogelijk heeft u bij ons eerder een twee- of driedaagse motiverende gespreksvoering gevolgd en heeft u behoefte aan vervolg? Dan is het tijd voor wat herhaling, opfrissen en verdiepen.

Programma verdiepingscursus Motiverende gespreksvoering

In deze 1 daagse verdiepingscursus Motiverende gespreksvoering werkt u met casuistiek uit uw eigen praktijk. Dit doet u samen met collega’s die uw casuistiek herkennen, bijvoorbeeld een groepje kinderfysiotherapeuten of therapeuten die werken met COPD patienten. Deze casuistiek staat centraal tijdens uw cursusdag. Aan de hand hiervan verdiepen we met elkaar uw kennis en kunde in motiverende gespreksvoering. 

Thema’s die hierbij vaak aan de orde komen zijn:

  • hoe zorg ik ervoor dat ik niet in de ‘reparatie-reflex’ schiet?
  • hoe motiveer ik mensen bij veel weerstand, ofwel: als er vrijwel geen enkele motivatie is?
  • wat kan ik doen om gedrag te borgen op langere termijn?
  • hoe voorkom ik langdradige en in-effectieve gesprekken?
  • wat is een goede manier om motiverende gespreksvoering in mijn context te integreren?

Praktische informatie

Deze eendaagse cursus bestaat uit een combinatie van korte theoretische inleidingen, demonstraties, video, discussie, simulatie, praktijksituaties en korte oefeningen. De cursuslokatie ‘Champ Aubert‘ in Driebergen is goed bereikbaar met de auto of openbaar vervoer en centraal in het land gelegen. Accreditatie voor fysiotherapeuten voor deze cursus is in aanvraag (KNGF, Keurmerk) voor het beroepsinhoudelijk register.

De prijs voor deze cursus is € 275,-. Dit is inclusief cursusmateriaal, koffie/thee/uitgebreide lunch en accreditatie. Wij werken met een totaalprijs, dus er zijn geen verdere bijkomende kosten (zoals btw, catering, etc). Doordat de groep maximaal 10 personen groot is heeft jouw leerproces de maximale aandacht.

Zodra accreditatie is verkregen worden cursusdata gepubliceerd en start inschrijving.