Verdiepingscursus Motiverende gespreksvoering

De Gespreksacademie®

Veel van onze vaardigheden en kennis zakt na verloop van tijd wat weg. Zo is het misschien ook met jouw vaardigheden motiverende gespreksvoering. Mogelijk heb je bij ons eerder een twee- of driedaagse motiverende gespreksvoering gevolgd en heb je behoefte aan vervolg? Dan is het tijd voor herhaling, opfrissen en verdiepen.

Programma verdiepingscursus Motiverende gespreksvoering

In deze 1-daagse verdiepingscursus Motiverende gespreksvoering werk je met casuïstiek uit je eigen praktijk. Dit doe je samen met collega’s die je casuïstiek herkennen, bijvoorbeeld een groepje kinderfysiotherapeuten of therapeuten die werken met COPD patiënten. Deze casuïstiek staat centraal tijdens de cursusdag. Aan de hand hiervan verdiepen we met elkaar je kennis en kunde in motiverende gespreksvoering. 

Thema’s die aan de orde komen zijn:

  • Hoe zorg ik ervoor dat ik niet in de ‘reparatie-reflex’ schiet?
  • Hoe motiveer ik mensen bij veel weerstand, ofwel: als er vrijwel geen enkele motivatie is?
  • Wat kan ik doen om gedrag te borgen op langere termijn?
  • Hoe voorkom ik langdradige en in-effectieve gesprekken?
  • Wat is een goede manier om motiverende gespreksvoering in mijn context te integreren?

Praktische informatie

Deze eendaagse cursus bestaat uit een combinatie van korte theoretische inleidingen, demonstraties, video, discussie, simulatie, praktijksituaties en korte oefeningen. De cursuslocatie ‘Champ Aubert‘ in Driebergen is goed bereikbaar met de auto of openbaar vervoer en centraal in het land gelegen. Accreditatie voor fysiotherapeuten voor deze cursus is in aanvraag (KNGF, Keurmerk) voor het beroepsinhoudelijk register.

De prijs voor deze cursus is € 275,-. Dit is inclusief cursusmateriaal, koffie/thee/uitgebreide lunch en accreditatie. Wij werken met een totaalprijs, er zijn geen verdere bijkomende kosten (zoals btw, catering, etc.). Doordat de groep maximaal 10 personen groot is heeft jouw leerproces de maximale aandacht.

Momenteel is de cursus in ontwikkeling. In 2020 zal de cursus gereed zijn om ‘live’ te gaan. Eerder hadden we de hoop dat dit in 2019 nog zou lukken maar door het enorm drukke (accreditatie) jaar is dit niet haalbaar gebleken. Zodra accreditatie is verkregen worden cursusdata gepubliceerd en start de inschrijving.