Opleiding tot leefstijlcoach voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten

De opleiding tot leefstijlcoach leidt u op teneinde de zogenaamde gecombineerde leefstijlinterventie te kunnen aanbieden. Deze GLI zal vanaf 1 januari 2019 door de zorgverzekeraars vergoed worden.

Als fysiotherapeut of oefentherapeut bent u goed thuis op het gebied van bewegen, inspanningsfysiologie, gedragsverandering, motiveren en leefstijl. Om als leefstijlcoach een zogenaamde GLI te mogen aanbieden dient u te voldoend aan de competenties van HBO-leefstijlcoach. Het KNGF heeft de competenties van de algemeen fysiotherapeut en die van de HBO-leefstijlcoach naast elkaar gelegd en is tot de conclusie gekomen dat fysiotherapeuten zeer veel competenties reeds beheersen en daarnaast nog aanvullende scholing nodig hebben om zich leefstijlcoach te mogen noemen. De opleiding tot leefstijlcoach voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten helpt u dit diploma te behalen.

Inhoud van de opleiding tot leefstijlcoach

De opleiding tot leefstijlcoach bevat een scala aan onderwerpen. De hoofdthema’s zijn:

Binnen de thema’s wordt telkens gewerkt vanuit wetenschappelijke evidenties. De thema’s worden gegeven door experts: ervaren docenten die uitstekend thuis zijn in de thematiek. Voor alle onderdelen geld de mogelijkheid tot het verkrijgen van vrijstellingen, via een zogenaamde EVC procedure.