Lezingen fysiotherapie | Workshops fysiotherapeuten

Lezingen & Workshops fysiotherapeuten

Regelmatig verzorgt Vincent Kortleve lezingen en workshops voor fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals. De thema’s van deze lezingen en workshops zijn gerelateerd aan gespreksvoering en communicatie in de fysiotherapie, pijn(educatie) en persoonlijke ontwikkeling.
De lezingen en workshops zijn vooral geschikt voor één of enkele IOF’s, RGF thema avonden en grotere praktijken die bijvoorbeeld een deskundigheidsbevorderingstraject met een groep willen uitvoeren.
VIAPERSPECTIEF stelt samen met u het programma op. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.
Hieronder treft u enkele voorbeelden aan van de lezingen die zijn geweest.

Coaching in de zorg

Van 2007 tot 2011 heeft Vincent Kortleve lezingen/workshops in vrijwel het gehele land gehouden over het thema ‘Coaching in de zorg, zorg voor de coach’. In totaal bijna 10 keer! Bij diverse RGF-en was hij te gast. De lezing, die eigenlijk het midden hield tussen een lezing en een workshop, werd gewaardeerd met gemiddeld een 8,7 door de bezoekende fysiotherapeuten. De avonden waren zonder uitzondering druk bezocht. De laatste lezing waren er 140 bezoekers! Een aantal keren heeft ook een drietal workshops plaats gevonden als vervolg op de eerste lezing. In deze workshops werden de thema’s uit de lezing verder uitgediept. Een enthousiaste groep fysiotherapeuten hield zich, onder leiding van Vincent, drie avonden bezig met thema’s als ziektepercepties, eigen overtuigingen, gedragsverandering en loopbaanplanning.

Op 3 februari 2010 hield Vincent voor het NVMT een workshop over Gezamenlijke besluitvorming. Ook tijdens het Fysiocongres van 2012 en 2014 ging hij in een lezing of workshop op dit thema in.

Bas Eenhoorn, voormalig voorzitter van het KNGF, bezocht ook eerder een lezing van Vincent Kortleve en schreef erover in zijn column in Fysiopraxis. Wil je weten wat? Klik dan  hier voor de column van Bas Eenhoorn.

Congresbijdragen

Vincent heeft diverse congresbijdragen op zijn naam staan. Op diverse fysiotherapie congressen heeft hij gesproken en workshops gegeven over (motiverende) gespreksvoering en sahred decision making. Ook buiten de fysiotherapie is hij actief. Zo heeft hij in 2017 voor het Kennisnetwerk CVA/NAH bijgedragen aan de implementatie van ‘Samen beslissen’ (shared decision making). Op deze pagina zie je hiervan een indruk.

Pijn en Motivatie

Pijn is een ingewikkeld thema. En het motiveren van mensen met aanhoudende pijnklachten is niet altijd makkelijk. Zeker niet als de cliënt een andere oplossing op het oog heeft dan de hulpverlener. Aangezien het behandelbeleid meer en meer ‘convervatief’ en ‘hands-off’ wordt zijn vaardigheden op het gebied van motiverende gespreksvoering cruciaal. Tijdens het MINT-forum 2017 in Dublin hield Vincent hierover een inspirerende workshop die door de aanwezige (internationale) trainers (motiverende gespreksvoering) en behandelaars enthousiast werd ontvangen.