Cursus BIG her-registratie fysiotherapie

Cursus BIG her-registratie fysiotherapie

Sinds 1 januari 2014 staan fysiotherapeuten niet meer levenslang in het BIG register. Alle therapeuten hebben zich kunnen her-registreren of zijn uitgeschreven. Ben je sinds 1 januari 2014 uitgeschreven dan is her-registratie nog steeds mogelijk: via deelname aan een zogenaamde EVC procedure of aan twee vijf-daagse cursussen. Deze twee cursussen (modules) behandelen respectievelijk de competenties screenen/diagnosticeren en behandelen.
De cursus BIG her-registratie fysiotherapie wordt gegeven door enkele hogescholen waaronder Hogeschool Leiden. Viaperspectief heeft deze cursus ook voor de Hogeschool Leiden uitgevoerd in het verleden. Voor meer informatie over het volgen van de cursus voor her-registratie in het BIG register kunt u de Hogeschool Leiden of Hanzehogeschool Groningen benaderen.

EVC procedure

Een manier om aan de BIG her-registratie cursus te ‘ontkomen’ is door het volgen van een zogenaamde EVC procedure. Deze procedure vraagt van de fysiotherapeut om door middel van enkele (onderbouwde) casustiek beschrijvingen en een zogenaamd assessment-gesprek zijn/haar competenties aan te tonen. Meer informatie is te vinden op de site van het SROF of het BIG.

Her-registreren in het BIG

Als werkzame fysiotherapeut kunt u zich her-registreren in het BIG. Dit doet u op de website van het BIG. Log in door middel van uw Digid, vul de gegevens in en vul uw werkervaring en uren in. De kosten zijn 85,- euro (anno 2014).

Reacties zijn gesloten.