Cursus Shared decision making

Cursus ‘Shared decision making’

Viaperspectief heeft voor fysiotherapeuten een tweedaagse cursus/training ‘Gezamenlijke Besluitvorming – een evidence based benaderning in gespreksvoering’ ontwikkeld. Gezamelijke besluitvorming is ook wel bekend onder de naam ‘Shared decision making’.
De training maakt u bekend met wat precies onder ‘gezamenlijke besluitvorming’ wordt verstaan. Allerlei evidenties komen aan bod die deze vorm van besluitvorming en daaraan gekoppelde wijze van gespreksvoering onderbouwen. Verder leert u omgaan met lastige gesprekssituaties: het werken met ziektepercepties of ‘illness beliefs’, aansnijden/bespreken van stress, (pijn) educatie en het werken met metaforen. Tenslotte wordt aandacht besteed aan motivatie in gespreksvoering.
De training is geaccrediteerd voor het register algemeen practicus voor 20 punten. Voor therapeuten die zijn aangesloten bij het Claudicatio Netwerk bestaat de mogelijkheid om de accreditatiepunten tevens tegen geringe meerprijs te laten bijschrijven in het register van het netwerk.

Wilt u deze cursus dit najaar volgen? Dat kan. Scholing Randstad West in Maassluis biedt deze cursus aan onder de titel ‘Gezamenlijke besluitvorming. Maar hoe verder na het besluit…?’ op 2 en 30 oktober.  Voor meer informatie en inschrijven, zie de website van Scholing Randstad West.

Incompany training Gezamenlijke Besluitvorming

De training Gezamenlijke Besluitvorming die VIAPERSPECTIEF heeft ontwikkeld is ook als incompany training te volgen. Voor een zorggroep, een RGF, een (multidisciplinair) team in een revalidatiecentrum of verpleeghuis een nuttig en leerzaam traject.
Wilt een traject op maat? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Informeert u vrijblijvend.